Σταϊκούρας: Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Η πρωινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών σηματοδότησε την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων. Σημαντικές παρεμβάσεις την βελτιώνουν, φέτος, με αυτόματη συμπλήρωση της μείωσης προκαταβολής φόρου και πρόβλεψης τεκμηρίων, που μας γλιτώνουν από...τρέξιμο στο λογιστή μας.

«Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων», δήλωσε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόσθεσε δε, ότι «σε αντιδιαστολή με την περσινή χρονιά που τρέχαμε το καλοκαίρι να πούμε στους λογιστές να κάνουν συμπληρωματικές δηλώσεις για την προκαταβολή φόρου, φέτος έχουν ήδη νομοθετηθεί η μείωση της προκαταβολής φόρου και η πρόβλεψη για τα τεκμήρια και θα είναι αυτοματοποιημένα στην συμπλήρωση της δήλωσης», σημειώνοντας σχετικά με τις απαλλαγές για κρατικές αποζημιώσεις λόγω του lockdown και τον συν-υπολογισμό τους στις δηλώσεις, πως «όποιες διευκρινίσεις για τις φορολογικές δηλώσεις έχουν δοθεί ήδη από τις 20 Απριλίου».

Παράλληλα, έχουν ήδη εκδοθεί οι εγκύκλιοι για τις φοροαπαλλαγές ιδιοκτητών ακινήτων που δεν εισέπραξαν ενοίκια λόγω της πανδημίας και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Περισσότερα σε Υπουργεία