ΕΚΠΑ-Harvard: Συνεργασία με αντικείμενο τις σύγχρονες Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Σπουδές

ΕΚΠΑ

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας χθες, Τετάρτη, ξεκίνησε επίσημα η συνεργασία του Πανεπιστημίου του Harvard, μέσω της Σχολής Δημόσιας Υγείας «Harvard Chan School», και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αντικείμενο της συνεργασίας, όπως αναφέρει Δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, είναι οι σύγχρονες Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Σπουδές και «στόχος η ανάπτυξη κοινών δράσεων και προγραμμάτων που θα καλύπτουν νομικές, πολιτικές, ιατρικές και επικοινωνιακές διαστάσεις, μία συνεργασία που ξεκινάει ήδη από το φετινό καλοκαίρι με θερινά προγράμματα σπουδών».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, ότι «παρά την πανδημία, προωθούμε τις διεθνείς συνεργασίες των Πανεπιστημίων μας, με σταθερή προσήλωση στην εδραίωση της εξωστρέφειάς τους και τη διεκδίκηση της θέσης που τους αξίζει στον Διεθνή Ακαδημαϊκό Χάρτη. Είναι άλλωστε βαθιά η πεποίθησή μας ότι τα Πανεπιστήμιά μας έχουν πολλά να προσφέρουν στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και να αποκομίσουν από αυτήν, μέσα από συνέργειες, ανταλλαγές φοιτητών, εκπαιδευτικών, ερευνητών και κοινά προγράμματα σπουδών».

Περισσότερα σε Υπουργεία