Δεκαοκτώ πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Ειδικότερα, δεκαοκτώ νέα σχολεία θα λειτουργήσουν υπό νέο καθεστώς (πειραματικού ή προτύπου), αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό προτύπων και πειραματικών σχολείων της επικράτειας σε 138.

Σημειώνεται, ότι το 2019 λειτουργούσαν 62 πρότυπα και πειραματικά και φέτος έχουν φτάσει τα 120.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, αφ' ετέρου στη δέσμευση για συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

Αναλυτικά, στο δίκτυο των πειραματικών σχολείων προστίθενται 13 σχολεία, στην Αττική (13ο Νηπιαγωγείο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας), στη Χίο (3ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο), στην Ηλεία (4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας), στην Ιεράπετρα Λασιθίου (1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο), στα Χανιά (7ο Νηπιαγωγείο και 7ο Δημοτικό Σχολείο), στον Εύοσμο (2ο Νηπιαγωγείο) και στη Λαμία (4ο Γυμνάσιο).

Στο δίκτυο των προτύπων προστίθενται το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς και το 2ο Λύκειο Τρίπολης.

Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες ίδρυσης Προτύπου Γυμνασίου στη Λάρισα, Προτύπου Λυκείου στη Λάρισα και Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Γ. Οικονόμου: Πάνω από 20.000 αιτήσεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Στον σχεδιασμό ενίσχυσης των προτύπων και πειραματικών σχολείων αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

   "Με σχέδιο, έντονο είναι το ενδιαφέρον για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, καθώς υποβλήθηκαν 20.018 αιτήσεις (έναντι 17.791 πέρσι) για 4.442 θέσεις. Υπογραμμίζεται ότι μέσα σε 3 χρόνια, υπήρξε διπλασιασμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων από 62 σε 120", επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Περισσότερα σε Υπουργεία