Υπουργείο Εργασίας: Στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα εφαρμοστεί το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων

Ειδικότερα, σε συνέχεια του από 1/9/2023 δελτίου Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της σχετικής ανακοίνωσης που έχει αναρτηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», συμπληρώνονται πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

 

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στις κάτωθι περιοχές υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της ως άνω ανακοίνωσης και εντός των προθεσμιών, που έχουν οριστεί σε αυτήν, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023:

α. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

της δημοτικής ενότητας Κυριακίου και των δημοτικών κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας 'Αννας της δημοτικής ενότητας Κορώνειας του δήμου Λεβαδέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (21/8/2023) δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την 20ή/8/2023, από 21/8/2023.

β. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

της δημοτικής κοινότητας Στειρίου της δημοτικής ενότητας Διστόμου του δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την 22η/8/2023, από 23/8/2023.

γ. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στα διοικητικά όρια των περιοχών:

της δημοτικής ενότητας Υδρούσας του δήμου 'Ανδρου της Περιφερειακής Ενότητας 'Ανδρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δύνανται να θέτουν σε αναστολή της συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί, μέχρι και την 25η/8/2023, από 26/8/2023.

Για την εν λόγω δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας, η κάθε πληγείσα επιχείρηση-εργοδότης, ανάλογα με τη διοικητική περιοχή που ανήκει, επιλέγει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μία από τις κάτωθι ειδικές περιπτώσεις στις δηλώσεις Ειδικού Σκοπού/Δηλώσεις Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας/Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας από 1/8/2020 και μετά:

i. Επιχειρήσεις-εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 21/8/2023, 22/8/2023 και 23/8/2023, στις περιοχές που ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας, Εύβοιας, Βοιωτίας & Δυτικής Αττικής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ειδική περίπτωση vi της προηγούμενης ανακοίνωσης συμπληρώνεται με την ημερομηνία 23/8/2023.

ii. Επιχειρήσεις-εργοδότες που επλήγησαν από πυρκαγιές της 26ης/8/2023 στις περιοχές που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα 'Ανδρου.

Περισσότερα σε Υπουργεία