Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμές ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε παραγωγούς

Οι πληρωμές ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκινά από σήμερα τις πληρωμές σε δικαιούχους παραγωγούς, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών
  • Σήμερα, Παρασκευή ξεκινά η εξόφληση του 30% της Βασικής Ενίσχυσης, η ενίσχυση για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον (πρασίνισμα), η πληρωμή των νεοεισερχόμενων γεωργών, καθώς και η πληρωμή του Εθνικού Αποθέματος. Το ποσό της Βασικής Ενίσχυσης ανέρχεται στα σε περίπου 390 εκατ. ευρώ, για το «πρασίνισμα» σε 550 εκατ. ευρώ, για τους Νέους Γεωργούς σε 40 εκατ. ευρώ και τέλος για το Εθνικό Απόθεμα σε 45 εκατ. ευρώ.
  • Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι πληρωμές με την καταβολή των ενισχύσεων σε πέντε προϊόντα που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για την ελιά Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης, την ανοιξιάτικη πατάτα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες Κρήτης. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και θα πιστωθεί σε περισσότερους από 27.500 παραγωγούς.
  • Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και η δεύτερη δόση της ενίσχυσης στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Το ποσό ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ.
  • Την Τετάρτη 23, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές στους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης.
  • Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου τα 126 εκατ. ευρώ προς τους 145.000 δικαιούχους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε Αγροτικής ανάπτυξης