Ο Σπήλιος Λιβανός εξηγεί γιατί δεν αίρεται η απαγόρευση ψαρέματος

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν αίρεται ακόμη η απαγόρευση του ψαρέματος

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν αίρεται ακόμα η απαγόρευση στο ψάρεμα ενώ την ίδια στιγμή αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί και για την απαγόρευση κυνηγιού.

Ειδικότερα, ο κ. Λιβανός ανέφερε πως το ψάρεμα πράγματι, όταν γίνεται με ατομική ευθύνη έχει μία ασφάλεια. Το πρόβλημα που βλέπει ο υπουργός και η επιτροπή είναι όταν μετακινείται υπερβολικός πληθυσμός από την μία μεριά στην άλλη για να πάει για ψάρεμα.

Μάλιστα δήλωσε πως «Εμείς το προτείνουμε (την άρση απαγόρευσης για το ψάρεμα), γιατί έχουμε και συχνές οχλήσεις, η επιτροπή το ξέρει, το μελετάει, και όταν θα κρίνει θα το ανοίξει, όπως και με τις άλλες δραστηριότητες.»

«Εμείς θα ζητάμε την άρση για το ψάρεμα, αλλά πρέπει να δώσουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα που κάνει αυτή την δουλειά, αν δεν λειτουργήσει έτσι θα έχουμε ένα χάος.» συμπληρώνει ο υπουργός.

Περισσότερα σε Αγροτικής ανάπτυξης