Θεοδωρικάκος: «Θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι στο Δημόσιο»

«Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και την περίοδο του lockdown.»

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στο δημόσιο, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega και απατώντας στις καταγγελίες πως οι εργαζόμενοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και ούτε εξυπηρετούν το κοινό.

Την ίδια στιγμή που γίνονται οι καταγγελίες το δημόσιο θα λειτουργεί κανονικά κατά την διάρκεια του δεύτερου ολικού lockdown της χώρας εξυπηρετώντας τους πολίτες με ραντεβού.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους και την περίοδο του lockdown. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται. Απαιτούμε οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να υλοποιούν το καθήκον τους. Και το καθήκον τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

 «Οι περισσότεροι θεωρώ ότι εργάζονται σωστά. Και δεν πρέπει οι εξαιρέσεις να σηματοδοτούν τον κανόνα. Γι' αυτό, οι έλεγχοι θα γίνουν πιο αυστηροί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για τις επείγουσες περιπτώσεις.»

Επιχορήγηση 60 εκ. σε δήμους και περιφέρειες

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 60 εκ. ευρώ στους δήμους και τις περιφέρειες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως δήλωσε, ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ: «Η Αυτοδιοίκηση πρέπει και σε αυτή τη φάση να είναι πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης». Ταυτόχρονα, κάλεσε τους δημάρχους να ενεργοποιήσουν ξανά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Περισσότερα σε Εσωτερικών