Θεοδωρικάκος: Λάθος να μιλάμε για Χριστούγεννα - Το Πάσχα το περάσαμε κλεισμένοι σπίτια μας

Την ώρα που τα κρούσματα δεν μειώνονται και το σύστημα Υγείας ασφυκτιά, το σενάριο να λήξει το lockdown και να ανοίξει η αγορά την 1η Δεκεμβρίου φαντάζει απίθανο.

Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι είναι μεγάλος λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ενώ υπενθύμισε στους πολίτες ότι «το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας».

«Τα καλά νέα είναι να σώζονται ανθρώπινες ζωές»

Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Πρέπει να είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει ένα γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να βγούμε από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται».

Ερωτηθείς για το πότε θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε: «Το Πάσχα ούτε στην εκκλησία δεν μπορούσαμε να πάμε. Τα καλά νέα είναι να σώζονται ανθρώπινες ζωές. Και το Πάσχα χάρη στην πειθαρχία των Ελλήνων και τα μέτρα που έλαβε το κράτος δεν είχαμε απώλειες. Η πρόκληση σήμερα για όλους είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει πάντοτε με τη συνδρομή των ειδικών γιατρών, των λοιμωξιολόγων και θα έλεγαν αν θέλει κανείς να μετράει και αντίστροφα κάτι, να μετράει μέχρι να έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν δωρεάν στους πολίτες. Επαναλαμβάνω το πότε θα ανοίξει και τι έχει να κάνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τις εισηγήσεις των ειδικών. Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown».

Παράλληλα, κατά την συζήτηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι θα υπάρξει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων όταν σταματήσει να δέχεται τόση πίεση το σύστημα Υγείας.

Επιχειρήσεις και δημοτικά τέλη

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι για όσο διαρκεί η καραντίνα δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους προκειμένου να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν. Για όσους χρωστούν στους Δήμους έρχεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.

Πέτσας: Δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown 1η Δεκεμβρίου

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1h Δεκεμβρίου αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο».

Περισσότερα σε Εσωτερικών