Θεοδωρικάκος: Νέο ν/σ το 2021 για την λειτουργία του εθελοντικού κινήματος

Το νομοσχέδιο θα καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία του εθελοντικού κινήματος

Κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με την Ακαδημία Εθελοντισμού και τον δήμο Αμαρουσίου, γνωστοποίησε την πρόθεση του να εισάγει από το 2021 νέο νομοσχέδιο στην Βουλή. Σύμφωνα με αυτό, θα καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία του εθελοντικού κινήματος.

Μάλιστα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα εθελοντισμού ο κ. Θοεδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται, ήδη, ένα αυτοτελές νομοσχέδιο, το οποίο θα θέσει τους κανόνες ενίσχυσης της λειτουργίας του εθελοντισμού στη χώρα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο, που θα εισάγει κανόνες πιστοποίησης για το εθελοντικό κίνημα, σωστής και διαφανούς λειτουργίας των εθελοντικών ομάδων, λογοδοσίας όλων των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα θα θεσπίζει κίνητρα, τα οποία θα ευνοήσουν την ανάπτυξη του εθελοντισμού».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «το νομοσχέδιο αυτό, θα προκύψει μέσα από ουσιαστικό διάλογο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το κίνημα του εθελοντισμού σε ολόκληρη τη χώρα. Θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές σε αυτόν τον τομέα. Θα είναι έτοιμο να συζητηθεί, να γίνει νόμος του Κράτους, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Εσωτερικών