Πέτσας: «Αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις ιδιωτών γιατρών θα το κάνουμε»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών αν αυτό χρειαστεί καθώς η ανταπόκριση για εθελοντική συνεισφορά είναι αρκετά μικρή

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες αν αυτό κριθεί αναγκαίο με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους και όταν χρειάζεται θα συνεργαζόμαστε με τους ιδιωτικούς πόρους για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας. Όμως όταν φτάνουμε στα όρια και δεν υπάρχει αυτή η εθελοντική συνεργασία, θα πρέπει η κυβέρνηση να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Επομένως αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις, θα το κάνουμε, γιατί όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσίαση δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής κι επομένως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουμε ψηλά τις δυνατότητες του συστήματος υγείας να περιθάλψει όσους πολίτες έχουν ανάγκη».

Όπως είπε «είμαστε μακριά από την εθελοντική συνεισφορά που θα θέλαμε να δούμε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς είμαστε μόλις στο ¼ αυτών που ζήτησε ο υπουργός Υγείας».

«Μέχρι το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα»

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η πανδημία δεν είναι η ευκαιρία να λύσουμε συντεχνιακά ζητήματα που χρονίζουν, όπως η οικονομική αποζημίωση των γιατρών. Ή θα υπάρξει η εθελοντική συνεισφορά ή ο πρωθυπουργός θα προσχωρήσει σε επίταξη υπηρεσιών, γιατί ο χρόνος είναι κρίσιμο μέγεθος».

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο αναπληρωτής υπουργών Εσωτερικών σημείωσε ότι η βαλβίδα αποσυμπίεσης που θα ανοίξει από Δευτέρα έχει μια σημασία, αλλά αυτό που θα βοηθήσει είναι η πίστη ότι φτάνουμε στο τέλος αυτού του δράματος. «Μέχρι το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που θα μας οδηγήσει στην έξοδο», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στα rapid test που θα κάνουν μόνοι τους οι πολίτες, δήλωσε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που θα προβλέπεται και να κάνουν τη σχετική επιβεβαίωση ώστε να υπάρξει η ιχνηλάτηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας ότι μέχρι τέλος Μαρτίου όλα αυτά θα εξειδικευθούν.

Περισσότερα σε Εσωτερικών