Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Ειδικού Ληξιαρχείου στη συνάντηση Βορίδη -Βερβεσού

Μέτρα βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών του Ειδικού Ληξιαρχείου προς τους Έλληνες πολίτες και ιδίως τους δικηγόρους, αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος είχε σχετική συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό.

Συγκεκριμένα, στο προσεχές διάστημα, το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού διευρύνεται κατά μία ώρα και διαμορφώνεται τις εργάσιμες μέρες από τις 08:00 έως τις 14:00, από 13:00 που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη δημιουργία ειδικού γραφείου εξυπηρέτησης δικηγόρων, το οποίο θα λειτουργεί εντός της υπηρεσίας και καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίσουν αυτοπρόσωπη συνάντηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Ειδικού Ληξιαρχείου για διευθέτηση υποθέσεών τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών (iRantevou), ενώ από την Τετάρτη 9 Ιουνίου θα μπορούν να εξυπηρετηθούν εναλλακτικά και από το νέο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί η σύναψη μνημονίου συνεργασίας, στο οποίο θα προβλέπεται η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Με απόφαση του κ. Βορίδη, η υπηρεσία του Ειδικού Ληξιαρχείου ψηφιοποιείται και διαλειτουργεί μέσω του μητρώου πολιτών, ενώ η διασύνδεσή του με τα ελληνικά προξενεία σε όλο τον κόσμο θα έχει ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Στο Ειδικό Ληξιαρχείο καταχωρούνται οι ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων, γάμων και θανάτων Ελλήνων πολιτών που έλαβαν χώρα στην αλλοδαπή. 

Περισσότερα σε Εσωτερικών