Ικανοποίηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια Μετανάστευσης της Ε.Ε

Η Γενική Διευθύντρια Μετανάστευσης της Ε.Ε βρέθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου συζητήθηκε το μεταναστευτικό και το εξοπλιστικό του Λ.Σ

Την ικανοποίηση της για τους χειρισμούς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα μείζονα θέματα του μεταναστευτικού, αλλά και του υπό εξέλιξη εξοπλιστικού προγράμματος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής δήλωσε η Γενική Διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Monique Pariat (Μονίκ Παριά), κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο Υπουργείο.

Η κυρία Pariat αρχικά συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την υποδέχθηκε ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Ο κ. Πλακιωτάκης αφού καλωσόρισε την κυρία Pariat στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, υπογράμμισε τον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζει η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τα Κράτη – μέλη, όπως είναι η μετανάστευση.

Στη συνέχεια η κυρία Pariat, συνοδευόμενη από τον κ. Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό ΛΣ, παρακολούθησε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση τόσο για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, όσο και για την πορεία του εξοπλιστικό προγράμματος του.

Στο πέρας της παρουσίασης η Γενική Διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, ενώ παράλληλα αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλει το Λιμενικό Σώμα για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Περισσότερα σε Ναυτιλίας