Πικραλίδα ή αλλιώς Ταραξάκος ο φαρμακευτικός

πικραλίδα παρενέργειες

Η πικραλίδα ή αλλιώς Ταραξάκο ( Taraxacum officinale ) είναι θεωρείται ασφαλής, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε τις παρενέργειες και τις αντενδείξεις πριν τη συτηματική χρήση της.

Τι είναι η πικραλίδα;

Η πικραλίδα έχει πολλές εφαρμογές στη γαστρονομία και την ιατρική.  Αποτελεί μέρος της οικογένειας Asteraceae και καλλιεργείται και παράγεται κυρίως στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Botany.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της ως θεραπεία πρώτης γραμμής ενάντια σε ασθένειες, αλλά ορισμένα ερευνητικά ευρήματα επιβεβαιώνουν τις φαρμακολογικές της ιδιότητες. Σύμφωνα με τα δεδομένα από την Εγκυκλοπαίδεια Τροφίμων της Precision Nutrition, μια μερίδα 55 γραμμαρίων ψιλοκομμένα φύλλα πικραλίδα περιέχει:

  • 25 θερμίδες
  • 1,5 γρ πρωτεΐνη
  • 0,4 γρ λίπος
  • 5,1 γρ υδατάνθρακες
  • 1,9 γρινών
  • 0,4 γρ ζάχαρη
  • Βιταμίνη Α, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ και βιταμίνη C (σε ακατέργαστη μορφή)
  • Ασβέστιο και κάλιο

Διαβάστε για τις αντενδείξεις και τις παρενέργειες από την πικραλίδα εδώ

 

Περισσότερα σε Άρθρα