Πόνοι αρθρώσεων και αντιμετώπιση

ponoi arthrosewn

Πόνοι στις αρθρώσεις και τα κόκκαλα; Μπορείτε να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο;Σύμφωνα με έρευνες, το 93% των ενηλίκων μέσης ηλικίας αναφέρουν  ότι έχουν ήδη υποφέρει από πόνους στις αρθρώσεις

.Πόνοι στις αρθρώσεις - Φυσική θεραπεία

Ο χόνδρος στις αρθρώσεις τείνει να φθείρετε με τα χρόνια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις.

« Ο αληθινός πόνος στις αρθρώσεις (αρθραλγία) μπορεί να συνοδεύεται ή όχι από φλεγμονή των αρθρώσεων (αρθρίτιδα)», αναφέρουν οι ειδικοί.

Η οστεοαρθρίτιδα - που είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας- είναι πόνος μηχανικής προέλευσης, ενώ η αρθρίτιδα συνδέεται με μια φλεγμονώδη αντίδραση.

Στην οστεοαθρίτιδα τα πρώτα σημάδια φθοράς του χόνδρου είναι πρωινή δυσκαμψία και πόνος στις αρθρώσεις κατά την προσπάθεια καθώς και πρήξιμο στις αρθρώσεις.

Το 90% των ατόμων άνω των 65 ετών πάσχουν από μια περισσότερο ή λιγότερο προχωρημένη μορφή οστεοαρθρίτιδας.

Η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας είναι δυνατή με συνδυασμό σωστών θεραπειών που μειώνουν τον πόνο και τη φλεγμονή, διατηρούν την κινητικότητα της πάσχουσας άρθρωσης και προάγουν την αυτονομία του ασθενούς.

Οι φυσικές μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του χόνδρου για την πρόληψη ή την επιβράδυνση της φθοράς του. Βοηθούν επίσης στην ανακούφιση του πόνου.

Πόνοι στις αρθρώσεις - Θεραπεία με θαλασσινό νερό

Ο πόνος στις αρθρώσεις που οφείλεται σε  οστεοαρθρίτιδα  συνδέεται με την υποβάθμιση του χόνδρου.

Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να «επισκευάσουμε» τον χόνδρο, μια καλή παροχή μετάλλων καθιστά δυνατή την επαναπύκνωση του ορυκτού σκελετού των οστών και την επιβράδυνση της αποικοδόμησής του, σύμφωνα με τον Δρ Philippe Goëb.

Το θαλάσσιο πλάσμα , φιλτραρισμένο και βρώσιμο θαλασσινό νερό, είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με μέταλλα.

Επιλέξτε υπερτονικό θαλάσσιο πλάσμα , πιο πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, με τη μορφή φιαλιδίων.

Πιείτε ένα φιαλίδιο κάθε πρωί με χυμό λεμονιού, πλούσιο σε βιταμίνη C που προάγει την αφομοίωση του ασβεστίου και διπλασιάστε τον όγκο του νερού.

Συνιστάται να κάνετε θεραπείες μίας έως τριών εβδομάδων , με διάλειμμα μίας εβδομάδας και εναλλάξ με θεραπείες φυτών.

Το θαλάσσιο πλάσμα είναι καλά ανεκτό σε εντερικό επίπεδο.

Προσοχή! Σε περίπτωση υπέρτασης προτιμήστε ισοτονικό θαλάσσιο πλάσμα, λιγότερο αλμυρό.

Πόνοι στις αρθρώσεις - Κινεζική ιατρική και θεραπεία μαγνητικού πεδίου

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, ο βελονισμός « θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πόνου στις αρθρώσεις», αναφέρει η Ελβετική Ένωση κατά των Ρευματισμών. «Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της θεραπείας, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα» .

Μια άλλη εναλλακτική ιατρική που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια για τη θεραπεία διαφορετικών μορφών ρευματισμών είναι η θεραπεία με μαγνητικό πεδίο .

Στην περίπτωση της οστεοαρθρίτιδας, φαίνεται να έχει κάποια επίδραση στον πόνο, σημειώνει η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα σε Άρθρα