Φυσικό κολλαγόνο για το πρόσωπο - Συνταγή

Φυσικό κολλαγόνο

Με την κατάλληλη διατροφή μπορείτε να αποκτήσετε μια λεία, υγιή και καθαρή επιδερμίδα. Ποιες είναι οι τροφές με κολλαγόνο που θα βοηθήσουν σε αυτό;

Με αυτό το άρθρο θα αποκτήσετε όσες πληροφορίες χρειάζεστε για μια νεανική επιδερμίδα και θα μάθετε να γεύεστε τις κατάλληλες τροφές με κολλαγόνο.

Tι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια σημαντική πρωτεΐνη που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του σώματος και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Είναι υπεύθυνο για τη συνοχή του ιστού και των συνδέσμων, καθώς λειτουργεί σαν ”κόλλα”, διατηρώντας τη σφριγηλότητα του σώματος. Αποτελεί το κύριο συστατικό των μαλλιών και των νυχιών σας, καθώς επίσης των κλειδώσεων και του συνδετικού ιστού. Παράλληλα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας, μειώνει την κυτταρίτιδα και λειαίνει την επιδερμίδα.

Πότε σταματάει η παραγωγή κολλαγόνου;

Η υγεία της επιδερμίδας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία της δομής του και τη δημιουργία τοίχους προστασίας από τις τοξίνες και άλλους βλαβερούς παράγοντες.

Συνήθως οι άνθρωποι άνω των 35 παρατηρούν πως το δέρμα τους έχει χάσει την ελαστικότητα του, τη σφριγηλότητά του, ενώ έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες. Ο ένοχος δεν είναι άλλος από το κολλαγόνο.

Αν και η απώλεια του κολλαγόνου ξεκινά περίπου στα 26 έτη, γίνεται περισσότερο εμφανής μετά την ηλικία των 35. Έτσι, όσο μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου, τόσο η δομή του επιθηλιακού ιστού αποδυναμώνεται.

Aβοκάντο

Tροφές με κολλαγόνο για υγεία και ευεξία

Αυγά

Το ασπράδι του αυγού, πέρα από πηγή πρωτεΐνης, είναι πλούσιο σε προλίνη, ένα πρωτεϊνογενετικό αμινοξύ, η οποία είναι αναγκαία για τον σχηματισμό του κολλαγόνου.

Στην περίπτωση που ανησυχείτε για τη χοληστερόλη, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να καταναλώσουν μέχρι και 300 mg χοληστερόλης ημερησίως, ενώ οι πάσχοντες από διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη ή καρδιακές παθήσεις μπορούν να καταναλώσουν μέχρι και 200 mg.

Άπαχη γαλοπούλα

Η γαλοπούλα αποτελείται από αμινοξέα και τα αμινοξέα εμπλέκονται στην παραγωγή του κολλαγόνου. Η γαλοπούλα είναι εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης και λυσίνης, ενός από τα σημαντικότερα αμινοξέα για την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι επίσης πλούσια σε χολίνη, η οποία μετατρέπεται σε γλυκίνη για την παραγωγή κολλαγόνου.

Φυσικό κολλαγόνο για το πρόσωπο

Χρησιμοποιήστε δυο τροφές με κολλαγόνο και δημιουργήστε τη δική σας κρέμα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα αβοκάντο και ένα ακτινίδιο.

Φτιάξτε μόνοι σας τη συνταγή, πατώντας στον σύνδεσμο του health4u.gr

Περισσότερα σε Άρθρα