Νέα Υόρκη: Βιάστηκε και αποζημιώθηκε με εκατομμύρια δολλάρια

Συμφωνία μαμούθ για βιασμό σε Airbnb
Pexels

Αμοιβή - μαμούθ έλαβε μια νεαρή τουρίστρια, που ήρθε σε συμφωνία με την Airbnb, χρόνια μετά το βιασμό της σε κατάλυμα του κολοσσού της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων, στη Νέα Υόρκη.

Η κοπέλα βιάστηκε στο κατάλυμα που είχε ενοικιάσει, παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2015, όταν ο βιαστής της είχε καταφέρει να εξασφαλίσει αντικλείδι για το διαμέρισμα, που τελούσε υπό καθεστώς ενοικίασης από την AirBnb. Μετά το βιασμό της 24χρονης τότε κοπέλας, ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία για να προσφέρει βοήθεια και μετέφερε το θύμα σε ξενοδοχείο. Επίσης προσφέρθηκε να πληρώσει έξοδα, όπως συμβουλευτική και το αεροπορικό ταξίδι της μητέρας της τουρίστριας από την Αυστραλία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση διευθετήθηκε δύο χρόνια μετά το περιστατικό, με τη νεαρή κοπέλα να έρχεται σε συμφωνία με την εταιρεία, ύψους επτά εκατομμυρίων δολλαρίων. Η συμφωνία - μαμούθ ορίζει ρητώς ότι η νεαρή δεν έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον της AirBnb αλλά ούτε και κατά του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. 

«Σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, στις συμφωνίες που κάνουμε, τα θύματα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις εμπειρίες τους, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στη New York Post ο Μπεν Μπράιτ, εκπρόσωπος της Airbnb. 

Περισσότερα σε Διεθνή