Ιαπωνία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται, οι περιορισμοί φεύγουν

Αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο
Unsplash

Καθώς οι ήδη μια φορά ακυρωμένοι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο απέχουν πλέον κάτι λιγότερο από ένα μήνα, η κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να άρει τους περιορισμούς που αφορούν την εξάπλωση του Covid. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα, επίκειται σήμερα συνάντηση με επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα αποφέρει καθοριστικά συμπεράσματα σχετικά με την άρση των περιορισμών που ίσχυαν ως τώρα σε δέκα περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Τόκιο. 

Η ελάφρυνση των περιορισμών, θα επιτρέψει την εκ νέου έγκριση διεξαγωγής αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων συναυλιών με την παρουσία θεατών, αλλά με χωρητικότητα 50% τς χωρητικότητας κάθε χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα. Όσον αφορά τους θεατές, η παρουσία θεατών από το εξωτερικό απαγορεύθηκε τον Μάρτιο, ενώ η απόφαση για όσους ζουν στην Ιαπωνία θα ληφθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ασφαλέστερο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κεκλεισμένων των θυρών. 

Περισσότερα σε Διεθνή