Τουρκία: Νεκρή από επίθεση σε γραφεία κόμματος

Νεκρή από επίθεση κατά του HDP στη Σμύρνη
Αυγή

Ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα στη Σμύρνη, στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία, HDP. Δυστυχώς, η επίθεση βάφτηκε με αίμα, καθώς μια γυναίκα υπάλληλος των γραφείων του κόμματος είναι νεκρή.

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις των εμπλεκόμενων στη θανατηφόρα επίθεση του ενόπλου άνδρα, που φαίνεται πως είναι υπάλληλος στον τομέα της Υγείας, που είχε προσφάτως απολυθεί, σύμφωνα με το γραφείο του Κυβερνήτη της Σμύρνης.

''Ένας επιτιθέμενος οπλισμένος με τουφέκι επιτέθηκε στα γραφεία μας στη Σμύρνη", ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter. "Η συνάδελφός μας, Ντενίζ Ποϊράζ, σκοτώθηκε στην επίθεση αυτή". Το HDP κατηγόρησε την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, το AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι είναι οι "υποκινητές της άγριας αυτής επίθεσης" λόγω της ρητορικής βίας εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος, τη λειτουργία του οποίου προσπαθούν να απαγορεύσουν μέσω της δικαιοσύνης.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της νεκρής γυναίκας που σπαρακτικά λέει "Σκότωσαν την κόρη μου''...η τραγική μητέρα σπαράζει σε βίντεο που ανήρτησε το HDP και στο οποίο καλεί σε κινητοποιήσεις σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη. 

 

Περισσότερα σε Διεθνή