Οι χρηματοδοτήσεις έχουν διασφαλιστεί από τη δημοτική αρχή

Διαφορετική είναι η ερμηνεία και η προσέγγιση της δημοτικής αρχής στο δήμο Μετσόβου από αυτήν της αντιπολίτευσης σχετικά με την έγκριση του προγράμματος έργων για το 2020.

Αντίθετα από την ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης ότι το πρόγραμμα έργων που εγκρίθηκε, αναφέρεται στις προτάσεις των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών, η δημοτική αρχή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για αντιγραφή του δικού της προγράμματος και τροποποίησή του σε συγκεκριμένα σημεία για λόγους εντυπώσεων.

Όπως ανέφερε και σε δηλώσεις του στο ITV ο δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας το πρόγραμμα βασίζεται σε χρηματοδοτήσεις που η δημοτική αρχή διασφάλισε από προγράμματα, έχουν ήδη δρομολογηθεί και καλύπτουν το 90% του συνόλου των έργων.

Η διαφωνία και διάσταση απόψεων προέκυψε σύμφωνα με τον κ. Τζαφέα στο ότι η αντιπολίτευση δεν ενέκρινε συγκεκριμένα έργα σε κοινότητες όπως η Μικρή και η Μεγάλη Γότιστα.

«Αυτή η εξόφθαλμη διάκριση έγινε για πρώτη φορά στον Δήμο Μετσόβου και ήταν αδύνατο για την Δημοτική Αρχή που έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και ιστορία να αποδεχθεί.

Στη στάση μας αυτή ήταν σύμφωνη και η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των Κοινοτήτων οι οποίοι εξεμάνησαν κατά την συνεδρίαση καθώς είδαν για πρώτη φορά την εμμονή των τριών αρχηγών των παρατάξεων να τους παρακάμπτουν χωρίς να τους ρωτήσουν.

Δυστυχώς η κακή εφαρμογή του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» βρίσκει υποστηρικτές στον Δήμο μας, που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον Δήμαρχο, να μην καταθέσει έγκαιρα προϋπολογισμό, να μην δουλέψει ο Δήμος δηλαδή, μετήλθαν σε τακτικές αποχής από το Δημοτικό Συμβούλιο για να μην υπάρχει απαρτία και καμάρωναν γι’ αυτό.

Η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα και σύνεση θα συνεχίσει να εργάζεται για την πρόοδο του Δήμου με τις αρχές της αποτελεσματικότητας και της ίσης μεταχείρισης των Κοινοτήτων και των Δημοτών της.

Όσοι από τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας επιθυμούν ειλικρινή και άδολη συνεργασία θα μας βρουν σύμφωνους, τους άλλους θα τους αφήσουμε να παριστάνουν τους δημάρχους στο facebook και να τάζουν δημοτική διαχείριση ως εν ενεργεία Δήμαρχοι», καταλήγει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κ. Τζαφέας.

Πηγή: epirusonline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις