Συλλαλητήριο στον Άγριλο - Τι ειπώθηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Μετά από μια ομαλή διαλογική συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο Αμφιλοχίας, που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε τις πρώτες ενέργειες στις οποίες θα προβεί, αντιδρώντας στις κυβερνητικές προθέσεις για δημιουργία ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων στο παλαιό στρατόπεδο Ψαρογιάννης στην περιοχή Άγριλος.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στον Άγριλο.

Αποφασίστηκε επίσης ο δήμος να καταθέσει τις προτάσεις στην Κυβέρνηση απορρίπτοντας το σχέδιο για Άγριλο και προτείνοντας να φιλοξενήσει 170-200 άτομα (περίπου όσους αντιστοιχούν αναλογικά στον δήμο) σε άλλους χώρους που θα βρεθούν με ευθύνη του.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, απείχε η αντιπολίτευση ενώ παρέστησαν και μίλησαν οι δήμαρχοι Ακτίου-Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης και Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλάκης. Μίλησε εξάλλου ο μόνος βουλευτής που παρέστη, ο Μάριος Σαλμάς, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Σαλμά, οι επικεφαλής παρατάξεων του δήμου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Στη συνεδρίαση κλήθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και –καθώς βρισκόταν στη Γενεύη- για να καταστεί δυνατή η παρουσία του άλλαξε η αρχικώς προγραμματισμένη ώρα.

Τελικώς καθυστέρηση στην πτήση από Γενεύη δεν επέτρεψε στον περιφερειάρχη να παραστεί και για το λόγο αυτό απέστειλε μια επιστολή, η οποία και αναγνώστηκε.

Σε αυτή ανέφερε πως «η περιφέρεια με σοβαρότητα και ειλικρίνεια θα σταθεί απέναντι στο ζήτημα», σημειώνοντας πως θεμελιώδης αρχή είναι «οποιοσδήποτε σχεδιασμός να απαιτεί κοινωνική συναίνεση».

Σύμφωνα με το περιφερειάρχη η «τοπική κοινωνία ξέρει καλύτερα τα όρια των δυνατοτήτων της περιοχής της» και ζήτησε να μιλήσουμε με «ειλικρίνεια στον πολίτη» αλλά και «να αποφύγουμε ακρότητες».

Πηγή: agrinionews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις