Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του δήμου

Μετά το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου Αργοστολίου για το 2020, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία.

Το ύψος του Προϋπολογισμού όπως αναφέρθηκε από την υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Αργοστολίου ανέρχεται στα 35.744.865 ευρώ και όπως ειπώθηκε και από τον δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο, όσο και από τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Τσιλιμιδό στην τοποθέτησή τους «είναι ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να νοικοκυρέψει τα πράγματα».

Δήμαρχος Αργοστολίου: «Στοίχημά μας, ένας σύγχρονος και νοικοκυρεμένος δήμος»

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αργοστολίου: «Η εικόνα του δήμου και σύμφωνα με όσα είδαμε για το 2019, δείχνει ότι αν δεν έχουμε αύξηση των εσόδων θα έχουμε θέμα.

Είδαμε τα έξοδα λειτουργίας του δήμου Κεφαλονιάς του 2019 και είδαμε πως υπάρχει ένα έλλειμμα της τάξεως των 700.000 ευρώ. Πρέπει, λοιπόν να δούμε πως ο δήμος Αργοστολίου, θα αξιοποιήσει τα ακίνητά του και θα έχει πόρους για να έχουμε ένα δήμο οικονομικά δυνατό, ώστε να παρέχει υπηρεσίες στους δημότες.

Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα να φτιάξουμε μελέτες και να εντάξουμε έργα μέσα από προγράμματα.

Έχουμε έναν ισολογισμό που ισοσκελίζεται και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να τον πετύχουμε. Είναι ένα στοίχημα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι το πως θα γίνει σύγχρονος και νοικοκυρεμένος ο δήμος Αργοστολίου και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε».

Κατά ψήφισαν οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκή Συσπείρωσης, Γιάννης Κουρούκλης και Σταύρος Γρηγορόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη Μέρα» Μάκης Φόρτες.

Υπέρ ψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Αργοστολίου «Δημοτική Συμπολιτεία», οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» του Αλέξανδρου Παρίση και «Κεφαλονιά Νησί για όλους» του Αλέξανδρου Παντελειού, καθώς και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Μάκη Φόρτε (Σπύρος Πεφάνης και Αργύρης Γαβριελάτος).

Πηγή: inkefalonia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις