Υπεγράφη η σύμβαση για την επισκευή-ενίσχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης

Με την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Επισκευή-ενίσχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου ΔΚ Γαστούνης» λαμβάνει τέλος η αγωνία παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά και της κοινωνίας του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο κ. Σταυρόπουλος Διονύσιος νόμιμος εκπρόσωπος της εργοληπτικής επιχείρησης «Εργογένεσις ΑΤΕ» υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο την δημόσια σύμβαση προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο είχε κλείσει το Πάσχα του 2018 λόγω ζημιών που εντοπίστηκαν στον φέροντα οργανισμό. Σήμερα στο σχολείο που λειτουργεί στα Καβάσιλα φοιτούν 156 μαθητές και μαθήτριες.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος μετά την υπογραφή δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, η οποία πλήττει την Ελλάδα και την Οικουμένη αλλά έχει και τα ευχάριστά της. Σήμερα λοιπόν με την αξιόπιστη εταιρεία την «Εργογένεσις ΑΤΕ» υπογράψαμε ο δήμος Πηνειού, την ανάθεση του έργου της επισκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια πολύ ευχάριστη μέρα για τον δήμο αλλά και μέρα κατά την οποία η εταιρεία στην οποία αναθέσαμε την εκτέλεση του έργου ξεκινά αγώνα δρόμου για ένα σωστό ‘έργο και για ένα σύντομο έργο. Έχουν την εμπειρία, έχουν τη διάθεση αλλά και ο κ. Σταυρόπουλος έχει το γνήσιο ενδιαφέρον για την σωστή εκτέλεση του έργου, αφρού προέρχεται από τον δικό μας δήμο.

 Αισιοδοξούμε χωρίς να βάζουμε χρονοδιαγράμματα. Γιατί όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν, ο Θεός γελάει. Αισιοδοξούμε λοιπόν, ότι πολύ γρήγορα θα στεγαστούν τα παιδιά της Γαστούνης που πηγαίνουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο ωραίο κτίριο που θα γίνει με την προσπάθεια και της εν λόγω εταιρείας. Πολύ σύντομα πιστεύω, ότι, με το που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, να χτυπήσει εκεί ακριβώς που θα έχουν βρει τον δρόμο τους τα παιδιά μας και η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ο δήμος που θα έχει εκτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του απέναντι στη νέα γενιά. Έτσι, θα προχωρήσουμε. Η εταιρεία θα είναι κοντά σε εμάς κι εμείς πολύ κοντά στην εταιρεία, για να διευκολύνουμε τις διαδικασίες για την απρόσκοπτη συνέχιση της εργολαβίας που τους ανατέθηκε ήδη, Ευχαριστώ τον κ. Σταυρόπουλο που μου έκανε την τιμή να έρθει εδώ στο κτίριο Σισίνη για να υπογράψουμε την σύμβαση .εκ μέρους της εταιρείας κι ευχαριστώ και όλους εσάς τους συνεργάτες μου που παλεύουμε μαζί καθημερινά. Θεωρώ ότι κινήσαμε πολύ γρήγορα μια διαδικασία και σε χρόνο άριστο μπορέσαμε και διεκπεραιώσαμε εκκρεμότητας οι οποίες υπήρχαν και είμαι πολύ ικανοποιημένος που, σε λίγο χρόνο θα παραδώσουμε το έργο του δήμου Πηνειού και κανενός δημάρχου –γιατί οι δήμαρχοι είμαστε ένοικοι του δήμου- θα το παραδώσουμε στην κοινωνία του δήμου Πηνειού όπου ανήκει. Η πατρότητα του έργου είναι κάτι που δεν αφορά ούτε εμένα, ούτε κανέναν. Μας αφορά όλους η σωστή εκτέλεση του έργου».

Από την πλευρά του ο κ. Διονύσης Σταυρόπουλος δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο για τα πολύ καλά λόγια που είπε για την εταιρεία μας. Αυτό αποτελεί μια ειδική δέσμευση απέναντι στον δήμο για πολλούς λόγους αλλά και μία πρόκληση να τα καταφέρουμε μέσα σε αυτές τις δύσκολες και ιδιόμορφες συνθήκες».

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Σπύρος Βασιλείου, η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μαρινοπούλου και ο εντεταλμένος σύμβουλος επί θεμάτων Παιδείας Σίμων Μάλλιαρης

Περισσότερα σε Ειδήσεις