Προφυλακίστηκε ο πατέρας που σκότωσε τον γιο του στην Πυλαία

Απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος ο 63χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του, ύστερα από επεισόδιο, την Κυριακή, στην Πυλαία.

Εναντίον του η εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μέχρι την απολογία του παραμένει σε καθεστώς κράτησης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το αιματηρό επεισόδιο, το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, εξελίχθηκε σε τέσσερις φάσεις:

Αρχικά, ο 32χρονος επιτέθηκε και χτύπησε με αντικείμενο τη μητέρα του, η οποία φαίνεται να υπέστη μώλωπες. Στη συνέχεια, εκείνη επικοινώνησε με τον σύζυγό της που έφτασε οργισμένος στο σπίτι, όπου ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τον γιο, ενώ ο νεαρός φέρεται να χτύπησε τον πατέρα του.

«Θολωμένος», όπως δήλωσε προανακριτικά στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί τον γιο του, τραυματίζοντάς τον αρχικά στο χέρι και στην πλάτη. Γείτονας της οικογένειας επιχείρησε να τον αποτρέψει, αλλά ο 63χρονος γέμισε ξανά την καραμπίνα και έβαλε εκ νέου κατά του γιου του. Μία από τις συνολικά έξι σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Μετανιωμένος ο δράστης

Μέσω του συνηγόρου του, ο 63χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος, προβάλλοντας ως υπερασπιστικό επιχείρημα ότι τελούσε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι καβγάδες στο σπίτι ήταν συχνό φαινόμενο. Εντάθηκαν, δε, κατά τον 63χρονο, από τη στιγμή που ο γιος του απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά, οπότε παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις