Παρέμβαση Καφαντάρη σε υπουργείο-ΕΛΓΑ για την ελαιοκαλλιέργεια

Παρέμβαση Καφαντάρη σε υπουργείο-ΕΛΓΑ για την ελαιοκαλλιέργεια

Με αφορμή τις συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών των προηγούμενων ημερών αλλά και της ξηρασίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να προξενηθούν ζημιές στις καλλιέργειες των ελιών, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, επισκέφθηκε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αντρέα Λυκουρέντζο, με σκοπό να τους εκθέσει τα προβλήματα.

Συνεχόμενη χρονιά

Όπως σχολιάζει ο κ. Καφαντάρης: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, άλλοτε λόγω τιμής και άλλοτε λόγω ασθενειών, που μειώνεται η παραγωγή αλλά και το εισόδημα. Ζήτησα, λοιπόν, από το υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να προβούν σε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να δοθεί διέξοδο στο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η φετινή παραγωγή και, φυσικά, να υπάρξει αποζημίωση στους πληττόμενους παραγωγούς. Και οι δύο υποσχέθηκαν ότι κάνουν και θα κάνουν ό,τι πρέπει για να μη χαθεί ακόμα μία χρονιά.

Είναι ήδη γνωστό ότι από τις 21/5, με επιστολή μου, έχω ζητήσει από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για να παρθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις στήριξης των αγροτών. Δεν πρέπει να είναι χαμένος πάντα ο παραγωγός, που φυλάει “Θερμοπύλες” στην ύπαιθρο για να στηρίξει τη χώρα μας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις