Κοντά στην ταυτοποίηση της δράστιδος για την επίθεση με οξύ, βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ

Στοιχεία που θα «δένουν», θα στοιχειοθετούν δηλαδή, την εμπλοκή νεαρής υπόπτου στην επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, αναζητούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας.

Οι καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ταυτοποιούν συγκεκριμένη γυναίκα, με την οποία η 34χρονη έχει μια ιδιαίτερη σχέση. Η ίδια έχει καταθέσει, όπως και ο σύζυγός της. Ο τελευταίος μάλιστα δύο φορές, προβάλλοντας και οι δύο άλλοθι. Έτσι κι αλλιώς, ο άνδρας δεν φαίνεται να εμπλέκεται σε καμία περίπτωση στην οργάνωση και την εκτέλεση της επίθεσης.

Για την σύζυγό του όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εάν κι έχει προβάλει ένα άλλοθι, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ακλόνητο, φαίνεται να έχει αρκετούς λόγους να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, λένε οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση. Η σωματική της κατάσταση, εάν και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θα ήταν αποτρεπτική για μια τέτοια επίθεση, δεν αποκλείεται, με δεδομένα τα κίνητρα που έχουν εντοπίσει οι αρχές.

Αξιωματικός της Ασφάλειας Καλλιθέας, σύμφωνα με πληροφορίες της kedenews.gr, θεωρεί πως η σχέση των δύο αυτών γυναικών παίζει σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι μετά από τόσες ημέρες, δεν έχει βρεθεί ο ένοχος για την ενέδρα στην 34χρονη Ιωάννα.

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζουν στελέχη της αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες, ελπίζεται να δώσουν τα στοιχεία που λείπουν για να στοιχειοθετούν οι κατηγορίες.

Στην περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθεί η έως τώρα εκτίμηση των αρχών και η δράστιδα είναι η συγκεκριμένη γυναίκα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η πιθανότητα ακόμη και μη έκτισης της όποιας ποινής, είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Και αυτό, διότι η κατάσταση της υγείας της είναι τέτοια που ο νόμος τής δίνει αυτή την ευχέρεια, ή σωστότερα διατυπωμένα, ο νόμος παρέχει ευεργετήματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

του Γιώργου Σόμπολου

Περισσότερα σε Ειδήσεις