Εγκρίθηκε η λειτουργία οκτώ ΚΔΑΠ στον Δήμο

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, που πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας, η ίδρυση και λειτουργία οκτώ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Νομικού Προσώπου, στον Δήμο Δράμας υπάρχουν 4.250 παιδιά χωρίς να υφίσταται καμία δομή Κ.Δ.Α.Π. Με την προχθεσινή του απόφαση το ΔΣ του Νομικού Προσώπου προχωρά στη δημιουργία 8 νέων Κ.Δ.Α.Π. που θα μπορούν, σύμφωνα με την απόφασή του, «να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, με πολιτιστικές, αθλητικές και γενικά δημιουργικές δραστηριότητες. Θα λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενούν παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (5 έως 12 χρόνων). Ο θεσμός των Κ.Δ.Α.Π. προσφέρει επίσης στους γονείς τον απαραίτητο χρόνο να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Η λειτουργία των ΚΔΑΠ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω voucher».

Μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης εξήγησε ότι «Υπήρχε αναγκαιότητα για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διότι μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσαν τέτοιες δομές στον Δήμο Δράμας. Πλέον περιμένουμε τις αποφάσεις των σχολικών επιτροπών για τις παραχωρήσεις χώρων στα σχολεία και έπειτα την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στην ίδρυση των Κ.Δ.Α.Π. Στόχος μας είναι να λειτουργούν αυτές οι δομές από τον Σεπτέμβριο. Επιδίωξή μας είναι να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς, διότι τα Κ.Δ.Α.Π. λειτουργούν σε χρόνο εκτός σχολικού ωραρίου.

Πάντως, σε ό,τι αφορά και τους 9 Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου, μεταξύ των οποίων και δυο βρεφικά τμήματα, είμαστε απόλυτα έτοιμοι, καθώς έχουμε προμηθευτεί γάντια και αντισηπτικά και έχουμε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμά τους από τη Δευτέρα. Οι εγγραφές για τη νέα περίοδο στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δράμας έχουν ξεκινήσει από 20 Μαΐου και συνεχίζονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιουνίου. Οι γονείς αφού κάνουν την εγγραφή, θα πρέπει να στείλουν μέσω email και τα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά μπορούν να τα καταθέσουν και με τη φυσική τους παρουσία στον 1ο Παιδικό Σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή της Γέφυρας Παπάδων. Τα αποτελέσματα για το ποια παιδιά θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς, θα είναι γνωστά μέχρι τις 10 Ιουλίου».

 

Πηγή: xronikadramas.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις