Περιβαλλοντική δράση σε κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης στη Σαμοθράκη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 περιβαλλοντική δράση ,στην περιοχή του κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης, στην περιοχή Πλατιά του νησιού της Σαμοθράκης.

Η πρόσκληση έγινε δεκτή από μαθητές, γονείς και ομάδες εθελοντών πολιτών. Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου:

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων, που εφάρμοσαν παιδιά και ενήλικες στα πλαίσια του έτους καθαριότητας 2020 ,της εκστρατείας του Δήμου Σαμοθράκης. Γνωρίζουμε πως κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι πλαστικών και άλλων απορριμμάτων ρυπαίνουν θάλασσες, ακτές, ποτάμια, δάση και γενικά το αστικό και φυσικό περιβάλλον. Αιτία, η ελλιπής στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και η δική μας στάση απέναντι στο πρόβλημα, η αδιαφορία και ίσως η άγνοια των επιπτώσεων στην ίδια μας τη ζωή.

Με σκοπό να προβάλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμμάτων και την ανάγκη πρόληψης της ρύπανσης, για πρώτη χρονιά χρονιά, η εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε Το περιβάλλον μας», έλαβε χώρα ,με μεγάλη χαρά και ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης του κάθε πολίτη για τον τόπο του.

Οι εθελοντές μας υλοποίησαν πραγματικά αξιόλογες δράσεις (διαδραστικά ψυχαγωγικά παιχνίδια),οι οποίες συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση των δημοτών ,για την προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του φαινομένου της ρύπανσης σε ανοιχτούς χώρους.

Η φύση έχει φροντίσει να ανακυκλώνει τα υλικά της αλλά τα ανθρώπινα δημιουργήματα δεν καταστρέφονται εύκολα. Έτσι ενώ φυτικά προϊόντα διαλύονται σε μερικές εβδομάδες ένα αλουμινιένιο τενεκεδάκι χρειάζεται 80-200 χρόνια ενώ ένα πλαστικό μπουκάλι 450 χρόνια! Ας αναλογιστούμε λοιπόν τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κάθε φορά που αδιαφορώντας αφήνουμε σκουπίδια σε κάποια παραλία ή τα πετάμε στη θάλασσα. Ακόμη και μια γόπα τσιγάρου που κάποιος θα πετάξει από το κατάστρωμα ενός πλοίου χρειάζεται χρόνια για να διαλυθεί!

Η περιβαλλοντική ημερίδα, αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι τα παιδιά παίρνουν το λόγο, αποφασίζουν ,δίνουν το παράδειγμα και συμμετέχουν για ένα καθαρό περιβάλλον. Ευθύνη όλων μας είναι να ακούσουμε τα παιδιά και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής στο τοπικό μας πλαίσιο ,γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας.

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις