Οι δήμοι ενημερώνονται τελευταίοι για τις αδειοδοτήσεις μεγάλων έργων

Οι δήμοι ενημερώνονται τελευταίοι για τις αδειοδοτήσεις μεγάλων έργων

Οι ενστάσεις του δήμου Μετσόβου για το αιολικό πάρκο που προβλέπεται να γίνει στο Περιστέρι, με βάση την εκδοθείσα άδεια της ΡΑΕ για ένα πάρκο παραγόμενης ισχύος 88MW, θα αποτυπωθούν σε ένα πλήρες κείμενο που συντάσσεται την περίοδο αυτή, από εξειδικευμένους επιστήμονες, στους οποίους έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη εργασία από τον δήμο Μετσόβου.

Σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων στις οποίες πρόκειται να αναπτυχθεί το αιολικό πάρκο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας ανήκει στο δήμο, που όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, πολύ δε περισσότερο, δεν έχει παράσχει καμία θετική γνώμη για την υλοποίησή του.

 

Ο δήμος Μετσόβου

Μιλώντας στο ITV, ο κ. Τζαφέας τόνισε, ότι ενόψει της συζήτησης για τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο δήμος Μετσόβου έχει αναθέσει σε ιδιώτη τη σύνταξη της σχετικής πρότασης, που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για γνωμοδότηση μέχρι τις 4 Ιουλίου.

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι ενημερώνονται τελευταίοι από το κεντρικό κράτος για τις αδειοδοτήσεις μεγάλων έργων. Η θέση μας είναι, ότι υπό προϋποθέσεις, όπως έγινε στην περιοχή της Κατάρας, θα μπορούσαν να μπουν ανεμογεννήτριες, σε χαμηλό υψόμετρο όμως και όχι σε αυτά που προβλέπει η άδεια. Μέχρι τις 4 Ιουλίου, θα εκφράσουμε και εγγράφως τις ενστάσεις μας», ανέφερε ο κ. Τζαφέας, που πρόσθεσε, ότι ο δήμος Μετσόβου δεν έδωσε ποτέ άδεια επέμβασης για εγκαταστάσεις, αλλά για να γίνουν μετρήσεις του δυναμικού της αιολικής ενέργειας στην περιοχή.

«Δώσαμε άδεια για μετρήσεις, για το δυναμικό της περιοχής και αυτό είναι διαφορετικό από την άδεια εγκατάστασης ή την άδεια λειτουργίας», σημείωσε.

Έκτακτη χρηματοδότηση για τη Μεγ. Γότιστα

Η καταστροφή που προκάλεσε στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα η ξαφνική νεροποντή στη Μεγ. Γότιστα κυρίως στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, είναι τεράστια με τον δήμο Μετσόβου σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου να επιχειρούν τις πρώτες εργασίες απομάκρυνσης χιλιάδων τόνων φερτών υλικών από χειμάρρους, που απέκλεισαν την πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Την Κυριακή, επισκέφτηκε την περιοχή κλιμάκιο της ΕΕΤΑΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιάτσιο, μαζί και με κλιμάκιο μηχανικών και από κοινού το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί στο υπ. Εσωτερικών συγκεκριμένη πρόταση για την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Μετσόβου, ώστε να ανταποκριθεί στην αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή: https://epirusonline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις