Αναμένεται η ανακοίνωση υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου νότια

Αναμένεται η ανακοίνωση υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου νότια

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, νότια της οδού Ευριπίδου και το ζήτημα της εμπλοκής με τον αγωγό που θα οδηγήσει εκτός λιμένα τα όμβρια ύδατα, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και με τη συμμετοχή του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Μιχάλη Βασιλειάδη και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπήρξε ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που αφορούν σε μικρό τμήμα του έργου που διέρχεται τη χερσαία ζώνη του λιμένα και για το οποίο υπήρχαν ζητήματα αδειοδότησης.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και τεκμηρίωση των θέσεων της ΔΕΥΑΚ, τα στελέχη του υπουργείου κατέληξαν πως το ζήτημα αντιμετωπίζεται. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και η σχετική απόφαση.

Για το νέο αγωγό ομβρίων, ο οποίος από την Ευριπίδου και μέσω των οδών Ακρίτα και Ναυαρίνου θα οδηγεί τα νερά της βροχής στη θάλασσα, δίπλα από τον αγωγό ομβρίων της οδού Ηρώων, διεκδικείται εδώ και ικανό χρονικό διάστημα η υλοποίηση.

Ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι τα έργα ομβρίων είναι δυνατόν να κατασκευασθούν μόνο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι με δημοτικούς πόρους, καθώς αυτοί δεν επαρκούν, ούτε μέσω ΕΣΠΑ, διότι δεν προβλέπεται ένταξη τέτοιων έργων.

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις