Έρανος για την οικοδομική άδεια στον Ι.Ν. Παναγίας Μαρκατάντα

Συνεχίζεται ο έρανος για την οικοδομική άδεια της εκκλησίας της Παναγίας Μαρκατάντα στο χωριό του Αγίου Δημητρίου στη Ζάκυνθο.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 ευρώ. Όμως το κόστος για να βγει η άδεια πλησιάζει τα 6.000 ευρώ. Είναι μία σημαντική προσπάθεια έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα για την ανέγερση του Ιερού Ναού, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Η εκκλησία βρίσκεται σε ένα σημείο, στο οποίο πρέπει να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου για να μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια τα Ι.Χ., αλλά για να πραγματοποιηθεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να γκρεμιστεί ο Ι.Ν. που έχει προβλήματα στατικότητας και να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου κτηρίου.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πέτρος Σταμίρης με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις στην εφημερίδα μας για το θέμα, διευκρινίζει ότι έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο ιερέας του χωριού και ο ίδιος και όχι ο γραμματέας της Μητρόπολης, όπως αρχικά είχε αναφέρει.

Ο κ. Σταμίρης ζητά από όσους μπορούν να βοηθήσουν για να κτιστεί η εκκλησία και να μπορέσει η Περιφέρεια να συνεχίσει το έργο της διαπλάτυνσης.

Πηγή: imerazante.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις