Σε αιμοδοτική καραντίνα ο Τόπειρος λόγω και δεύτερου κρούσματος του ιού Δυτικού Νείλου

Δεύτερο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στο Δήμο Τοπείρου από τις αρμόδιες αρχές.

Αυτό κινητοποίησε, όπως και πριν από μερικά χρόνια, την απαγόρευση αιμοδοσίας για κατοίκους της περιοχής του Τοπείρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανή εξάπλωση της νόσου, μέσω του αίματος. Όπως είναι γνωστό ο ιός μεταδίδεται κυρίως από το τσίμημπα κουνουπιού.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση που κάποιος αιμοδότης νιώσει διάφορα συμπτώματα μετά την αιμοδοσία, αυτόματα δεσμεύεται η μονάδα αίματος και εφαρμόζονται σχετικά πρωτόκολλα.

Με ανάρτησή του ο Πρόεδρος των Αιμοδοτών Γιάννης Παπαχρόνης εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κάποια επισήμη ανακοίνωση από το Νοσοκομείο, παρότι ο ίδιος έχει ενημερωθεί από το Τμήμα Αιμοδοσίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη»:

Είναι λυπηρό. ‘Οτι και να πούμε δεν έχει τελειωμό αλλά δεν έχει και λογική.Με ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης μας ζητήθηκε να απευθυνθούμε στους εθελοντές αιμοδότες μας που μένουν στον Δήμο Τοπείρου και να τους ενημερώσουμε να μην αιμοδοτούν διότι όλος ο Δήμος είναι σε αιμοδοτική καραντίνα από συνολικά δύο κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου (κουνούπι). Σας το ανακοινώνω λοιπόν αλλά δε μπορώ να μην επισημάνω ότι θα έπρεπε επίσημα να το ανακοινώσουν από το Νοσοκομείο μας. Ο δε δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου δεν ξέρει τίποτα.Δεν πρέπει να ενημερωθεί και εκείνος επίσημα; Τέλος η έλλειψη αίματος φαίνεται να έχει τις πρώτες επιπτώσεις. Ήδη έχουμε τις πρώτες αναβολές χειρουργείων στην Ξάνθη…βοήθειά μας…

 

Πηγή: xanthi2.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις