Συγκέντρωσαν 1716 βιβλία για το Καστελλόριζο

Συγκέντρωσαν 1716 βιβλία για το Καστελλόριζο

Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το Καστελλόριζο, που προκάλεσαν οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας και που πρόσκαιρα αναστάτωσαν τη ζωή του νησιού, ήταν η αφορμή ώστε πολίτες και φορείς ανά την Ελλάδα να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους για τις σύγχρονες αυτές «Θερμοπύλες».

Μία από αυτές τις αλληλέγγυες πράξεις προήλθε χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας Ρόδου, με το διακριτικό τίτλο «Το Αερόστατο». Ύστερα από επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού της Μεγίστης κ. Στράτο Αμύγδαλο και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», απηύθυναν δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες της Ρόδου να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του νησιού.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2, την Τετάρτη 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στον πεζόδρομο του «Ακταίον», τα μέλη της ομάδας προώθησης της φιλαναγνωσίας διαπίστωσαν με χαρά την υπέρβαση κάθε προσδοκίας τους. Είδαν να προσέρχονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, με καρδιές πλημμυρισμένες από ενδιαφέρον και αγάπη και χέρια γεμάτα διαφόρων ειδώνβιβλία, ώστε τελικά να ξεχειλίσουν οι κούτες με προορισμό το ακριτικό νησί.

Τα βιβλία μεταφέρθηκαν στο φιλόξενο χώρο της «Διόδου», όπου ταξινομήθηκαν και καταμετρήθηκαν: 1.716 (χίλια επτακόσια δεκαέξι) βιβλία, ένας αριθμός εντυπωσιακός, που επιτεύχθηκε σε ελάχιστο χρόνο.

Image removed.

Image removed.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις