Περιοριστικά μέτρα σε Λέσβο, Ζάκυνθο και Ημαθία- Παρατείνονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά και του Γκίκα Μαγιορκίνη, επίκουρου καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την έναρξη της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 270 νέα κρούσματα και 5 θανάτους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Νέα περιοριστικά μέτρα, αυτή τη φορά στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Ζακύνθου, και Ημαθίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

●  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα εν λόγω μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 6 το πρωί.

Στο μεταξύ ανακοίνωσε την διακοπή των πτήσεων από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου από τη Βαρκελώνη και τηνν ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις