Νεαροί μεταφραστές στα σχολεία της Ε.Ε - Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον διαγωνισμό μετάφρασης

Νεαροί μεταφραστές στα σχολεία της Ε.Ε - Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον ετήσιο διαγωνισμό μετάφρασης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του Juvenes Translatores, του ετήσιου μεταφραστικού της διαγωνισμού για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, σχολεία από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, ώστε οι μαθητές τους να έχουν τη δυνατότητα να συναγωνιστούν τους συνομηλίκους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος, οι συμμετέχοντες έφηβοι θα πρέπει να μεταφράσουν ένα κείμενο με θέμα «Πλοηγώντας σε δύσκολους καιρούς — Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Ιστορικό του διαγωνισμού:

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει τον διαγωνισμό Juvenes Translatores («νέοι μεταφραστές» στα λατινικά) κάθε χρόνο από το 2007. Ο διαγωνισμός προωθεί την εκμάθηση γλωσσών στα σχολεία και δίνει στους νέους μια γεύση από το επάγγελμα του μεταφραστή. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε μαθητές λυκείου και πραγματοποιείται ταυτόχρονα – την ίδια ημέρα και ώρα – σε όλα τα επιλεγμένα σχολεία σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Ο διαγωνισμός ενέπνευσε και ενθάρρυνε ορισμένους από τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν γλωσσικές σπουδές στο πανεπιστήμιο και να γίνουν επαγγελματίες μεταφραστές. Ο διαγωνισμός αποτελεί επίσης ευκαιρία για να δοθεί έμφαση στην πλούσια γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις