Κορονοϊός: Θετικά δύο παιδιά 14 και 16 ετών στη Λαμία - Είχαν βρεθεί σε πάρτι

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λαμία μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Πρόκειται για δύο παιδιά 14 και 16 ετών, τα οποία συμμετείχαν σε πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, εξαιτίας της στενής επαφής υπαλλήλου της Περιφέρειας Στερεάς με το ένα περιστατικό, πραγματοποιούνται τεστ ανίχνευσης για τον ιό σε περισσότερους από 25 υπαλλήλους, ενώ σε επόμενο χρόνο το κτίριο θα απολυμανθεί προαιρετικά.

Τα κακά νέα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης (8/9), όταν ανιχνεύθηκε ο ιός Sars-Cov2 σε 16χρονο μαθητή-ποδοσφαιριστή. Αποτέλεσμα του κρούσματος αυτού ήταν να χτυπήσει καμπανάκι σε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες και μαζί με την οικογένειά του να μπουν σε καραντίνα περισσότερα από 40 άτομα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Νέου Κρικέλλου είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομάδας του και είχε πάρει μέρος στο φιλικό με τον Δαφνησιακό Αρκίτσας το περασμένο Σάββατο.

Λίγες ώρες αργότερα, θετική στο νέο κορονοϊό διαγνώστηκε 14χρονη μαθήτρια που αποτελούσε επαφή του 16χρονου και πλέον οι ιχνηλατήσεις προσδιορίστηκαν προς όλους τους συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα στο συγκεκριμένο πάρτι.

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ θέλει να είναι καθηλωμένες οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Λαμία μετά τα δύο κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στο προσωπικό τους και αφορούν έναν 34χρονο οδηγό και μια 25χρονη νοσηλεύτρια. Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο με υποχρεωτική καραντίνα όλων των εμπλεκομένων και των στενών τους επαφών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις