Πατούλης: «Τιμητικό να φιλοξενούνται οι πρακτικές μας στην πλατφόρμα της Επιτροπής Περιφερειών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των ευρωπαίων συναδέλφων του παρουσίασε στην Επιτροπή τις δράσεις που ανέπτυξε η Περιφέρεια Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

H Επιτροπή των Περιφερειών, το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελούμενη από 329 μέλη που εκπροσωπούν τις περιφερειακές και τοπικές αρχές των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε στην δημιουργία πλατφόρμας καλών πρακτικών για την πανδημία COVID 19. Στην συγκεκριμένη πλατφόρμα φιλοξενούνται και οι καλές πρακτικές οι οποίες υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην Αττική από την Περιφέρεια.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να φιλοξενούνται οι πρακτικές μας στην πλατφόρμα της Επιτροπής Περιφερειών. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του πανδημίας και στην προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων. Στις βασικές μας προτεραιότητες είναι η αποτελεσματική προστασία των ευπαθών ομάδων. Δεν εφησυχάζουμε καθώς το 2ο κύμα της πανδημίας του covid 19 είναι γεγονός».

Οι Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής

Μεταξύ άλλων με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στην αρχή της πανδημίας, μια επταμελής ομάδα κρούσης με βασικό στόχο την υλοποίηση προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση στο 1110.

Άλλες πρωτοβουλίες αφορούν στην εκπαίδευση, την υποστήριξη της εξ αποστάσεως μάθησης, την προστασία των ηλικιωμένων, καθώς και τη διεξαγωγή test για τη διαπίστωση κρουσμάτων.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή για τη διαχείριση της κρίσης του covid-19, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις