Ιερέας Αγ. Παντελεήμονα: Ποτέ δεν είπα ότι οι μάσκες είναι του διαβόλου - Είναι γελοία πράγματα αυτά

Με αφορμή τα 51 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Βόδα σε απόσταση αναπνοής από τον Άγιο Παντελεήμονα, ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονα έδωσε απαντήσεις για τη δήλωση που είχε κάνει «Μη βάζετε μάσκες, είναι του διαβόλου».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε τα εξής: «Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα! Αυτά είναι γελοία πράγματα. Είπαμε στις 26 του μηνός, Ιουλίου, παραμονή του Αγίου Παντελεήμωνος με τον δήμαρχο Αθηναίων δίπλα μου που δεν φορούσε μάσκα ότι μάσκα φοράνε μόνο ασθενείς άνθρωποι. Τίποτα άλλο. Όχι υγιείς! Αυτή είναι η άποψή μου. Τέρμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό το είπα στο τέλος του Εσπερινού όταν ακόμα δεν είχε επιβληθεί η μάσκα στους ναούς».

Στο ερώτημα αν συμφωνεί πλέον με τη χρήση της μάσκας, ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονα απάντησε: «Τώρα ακολουθούμε τις διατάξεις της συνόδου και της κυβερνήσεως».

«Είναι οι επίτροποι, οι οποίοι επιμελούνται αυτή την κατάσταση παρά το γεγονός ότι ο Άγιος Παντελεήμονας είναι μέσα 3.000 τ.μ. και οι αποστάσεις που κρατούνται είναι έτσι φτιαγμένες, ώστε να μπορούν και άνθρωποι και χωρίς μάσκα να καθίσουν γιατί η απόσταση είναι αρκετή. Δε συμφύρονται ο ένας με τον άλλο. Ο ένας είναι πολύ μακριά από τον άλλο. Αλλά εμείς γενικά κοιτάμε να είναι τα πράγματα σύμφωνα με τον νόμο!», κατέληξε ο Ιερέας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις