Δήμος Αθηναίων: Σφράγισε τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής του Κασιδιάρη

Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ο Δήμος Αθηναίων έδωσε την εντολή να σφραγιστούν τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής.

Το μεσημέρι και αφού ανακοινώθηκε η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για την "Χρυσή Αυγή" υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων πήγαν στα γραφεία του δημοτικού συνδυασμού στην Ομόνοια, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη, τα σφράγισαν και επέδωσαν εξώδικο βάσει του οποίου ζητούν από τον επικεφαλής της Ηλία Κασιδιάρη να φύγει από το κτήριο το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο δήμος όπως κάνει με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η απόφαση της άμεσης έξωσης του Ηλία Κασιδιάρη από το δημοτικό κτήριο ελήφθη από το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έδωσε και εντολή να επανέλθουν στα πρότερα καθήκοντα τους οι τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι που είχαν αποσπαστεί στα γραφεία της "Ελληνικής Αυγής".

Επιπλέον ο δήμος Αθηναίων έστειλε ερώτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την τύχη των τριών εδρών του συνδυασμού "Ελληνική Αυγή" που κατέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμος ρωτά την Αποκεντρωμένη πως θα αναπληρωθούν οι έδρες αυτές από την στιγμή που ο επικεφαλής τους συνδυασμού έχασε τα πολιτικά του δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι η "Ελληνική Αυγή" αρχικά είχε πέντε έδρες αλλά δύο δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτητοποιήθηκαν από το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις