Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων

Αύριο Παρασκευή συνεχίζεται η συνεδρίαση για τα ελαφρυντικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεχίσει αύριο το πρωί στις 11.00 με αγορεύσεις των συνηγόρων του κατηγορούμενων βουλευτών.

Ένταση

Ένταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα με την αρχική πρόταση της εισαγγελέως.

Η εισαγγελέας είπε πώς η υπεράσπιση των τριών συγκεκριμένων βουλευτών (Μπούκουρα, Κουκούτση, Αλεξόπουλο) αιτήθηκε την ελαφρυντική περίσταση του παλαιότερου ποινικού κώδικα (άρθρο 187/παρ.6) που προβλέπει ευνοϊκότερη ποινή σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δεν έχουν άλλη κατηγορία η οποία να σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης.

Όπως είπε η κ. Οικονόμου «είναι αντιφατικό εφόσον κρίνονται από το δικαστήριό σας ως δράστες ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονιών και εγκλημάτων που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα να αναμένετε εγώ να ζητάω ελαφρυντικά. Εισηγούμαι την απόρριψη συλλήβδην όλων των ελαφρυντικών για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους».

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Οικονόμου προκάλεσε έκρηξη στα έδρανα της υπεράσπισης και φωνές από συνηγόρους οι οποίοι απευθυνόμενοι στο δικαστήριο έλεγαν ο καθένας το όνομα του εντολέα του αναφέροντας ότι και αυτοί ανήκουν σε αυτή την περίπτωση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις