«Ελλάδα 2021»: Στο δημαρχείο της Σύρου η Γιάννα Αγγελοπούλου

Εγκάρδια λόγια για τη Σύρο εξέφρασε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Στο δημαρχείο της Σύρου βρέθηκε χθες, Παρασκευή αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο, Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Αλίκης Λεονταρίτη, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Παναγιώτη Κουταβά και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Ανδρέα Γιαλόγλου.

Ο δήμαρχος παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πρότασης το Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία έχει κατατεθεί στη Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με τίτλο: «Από τη Μεσαιωνική Σύρο και το «θαύμα» της ίδρυσης της Ερμούπολης, στη Σύρο του σήμερα: Ατενίζοντας το Μέλλον», άξονες που εστιάζουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στο μέλλον του νησιού.

Η κ. Αγγελοπούλου στάθηκε κυρίως στην ιστορία και στον κοσμοπολίτικο αέρα του νησιού, ενώ στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, κατά την οποία ο κ. Λειβαδάρας προσέφερε αντίγραφο του χαρακτηριστικού Πρωτοκυκλαδικού τηγανόσχημου σκεύους και η κα. Αγγελοπούλου συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις