ΚΕΔΕ: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ από τους ΚΑΠ

Κ.Ε.Δ.Ε.: «Η Αυτοδιοίκηση επιδιώκει ειλικρινείς και ισότιμες συνεργασίες προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών»

Συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., μετά από πρόσκληση του Προέδρου και Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, λόγω της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει με 2.000.000 ευρώ την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., με πόρους που θα προέλθουν από τους ΚΑΠ.

Τα μέλη όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΚΕΔΕ ανέφεραν πως θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική στήριξη του έργου της Ε.Ε.Τ.Α.Α., ωστόσο επισημάνθηκε ότι η αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων πρέπει να προέλθει από άλλες πηγές, που άλλωστε προβλέπονται, κι όχι από τους Κ.Α.Π. των δήμων.

Αντίθετα, απαιτείται σεβασμός στις απόψεις της ΚΕΔΕ και διαμόρφωση ενός υγιούς πλαισίου συνεργασίας και διαλόγου με το Υπουργείο Εσωτερικών, που θα στηρίζεται στην ισοτιμία και την ειλικρίνεια.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔΕ αποφάσισε τα παρακάτω:
  • Να καταγγείλει τη συγκεκριμένη μεθόδευση όσον αφορά την λήψη της απόφασης της Υπηρεσιακής Γραμματέως του ΥΠ.ΕΣ..
  • Να ζητήσει την άμεση ανάκλησή της από πλευράς Υπουργού Εσωτερικών
  • Σε περίπτωση που δεν γίνει άμεσα η ανάκληση, να προσβάλλει η ΚΕΔΕ την απόφαση με κάθε πρόσφορο νομικό τρόπο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
  • Να επιμείνει στην απόφαση του Συμβουλίου της 6ης Οκτωβρίου να κληθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ το Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α., προκειμένου να ενημερωθεί για το επιχειρησιακό σχέδιο και τα οικονομικά της.
  • Να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία για το μοντέλο λειτουργίας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. την επόμενη μέρα, σε συνεργασία με το ΥΠ.ΕΣ.
  • Να υπάρξει ενημέρωση του Γραφείου Πρωθυπουργού για το ζήτημα.
Δήλωση Προέδρου ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου :

«H ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη μεθόδευση να δοθεί μέσω των ΚΑΠ, έκτακτη επιχορήγηση στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε , χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη μας, όπως άλλωστε προβλέπεται κι από το νόμο.

Θα ενημερώσω τον κ. Υπουργό Εσωτερικών για την απόφαση μας αυτή και θα του ζητήσω να πράξει το αυτονόητο, να την ανακαλέσει. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει μια καλή συνεργασία με το Υπουργείο η οποία δεν πρέπει να διαταραχθεί από παράλογες αποφάσεις. Πιστεύουμε σε μια γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία, αλλά παράλληλα απαιτούμε το σεβασμό στις απόψεις μας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις