Σίφνος: Δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. 

Εγκαταστάθηκε το δίκτυο ελεύθερης και ασφαλής πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του WiFi4EU 

Άλλο ένας δήμος από τις Κυκλάδες εγκατέστησε δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. Ο δήμος Σίφνου έλαβε χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ έπειτα από ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής και τα δύο σημεία πρόσβασης είναι η Απολλωνία και οι Καμάρες

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Σας γνωρίζουμε ότι, με συστηματική  φροντίδα του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Λεμπέση, εντεταλμένου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και του εξωτερικού συνεργάτη του Δήμου μας κ. Κωνσταντίνου Μαυρουδή, εγκαταστάθηκε πρόσφατα ο απαραίτητος εξοπλισμός που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους του Δήμου Σίφνου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Wifi4EU, συνολικού προϋπολογισμού 15.000,00€.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε και κρίθηκε επιτυχής από την ευρωπαϊκή επιτροπή ο εξ αποστάσεως έλεγχος του δικτύου και η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη προς χρήση.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προσφέρει ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στις ακόλουθες περιοχές:

-στην Απολλωνία: από το  Ίδρυμα Πρόκου μέχρι το Ηρώον και σχεδόν σε όλο το μήκος του “Στενού” (έως το ύψος του ξενοδοχείου “Σίφνος”),

-στις  Καμάρες: σε όλο το μήκος της παραλίας και στο χώρο του λιμανιού (από τη γλίστρα έως το μόλο πρόσδεσης των πλοίων).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος μας, που ήταν ένας από τους 2.800 Ευρωπαϊκούς Δήμους που επιλέχτηκαν το 2018 για ένταξη στο πρόγραμμα, κατά την πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, θα φροντίσει για την επέκταση της συγκεκριμένης δυνατότητας και σε άλλους δημόσιους χώρους, προκειμένου να εξασφαλίζεται σε κατοίκους και επισκέπτες η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις