Δίκη Χρυσής Αυγής - Ποινές: Η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής

Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκαν οι ποινές για τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σε δήλωσή του έξω από το Εφετείο Αθηνών, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, χαρακτήρισε «χαμηλές» τις ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της επίθεσης στους αλιεργάτες και στους συνεργούς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο όταν 5 μαζί και περισσότεροι σηκώνουν λοστούς και χτυπάνε κοιμισμένο άνθρωπο στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης να φεύγουν με 7,5 χρόνια, ιδίως εάν δοθεί ανασταλτική δύναμη».

«Είναι αδιανόητο αστυνομικός εν ενέργεια που διατηρούσε ολόκληρο οπλοστάσιο να παίρνει το ελάχιστο προβλεπόμενο της ποινής χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιότητά της». «Ελπίζω η απόφαση για την ανασταλτική δύναμη να μετριάσει την αρνητική εντύπωση και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφαλείας», συμπλήρωσε.

Τι δήλωσε ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης

Από την πλευρά του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, ανέφερε ότι οι ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής «τείνουν προς την ανώτατη ποινή», αφού τους επιβλήθηκαν 13 έτη με ανώτατο τα 15 έτη.

Ωστόσο, «όσον αφορά τα επιμέρους κακουργήματα, δηλαδή τις ανθρωποκτονίες και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας, οι ποινές είναι χαμηλότερες από τις αρμόζουσες και χαμηλότερες από ό,τι περίμεναν τα θύματα», τόνισε ο συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων.

Σχολιάζοντας την απόφαση επί των αναστολών, η οποία αναμένεται, δηλαδή «για το αν τουλάχιστον οι ποινές θα εκτελεστούν τώρα», ο κ. Καμπαγιάννης δήλωσε ότι «είναι κρίσιμη για το αν τα θύματα θα αισθανθούν δικαιωμένα και αν θα αξιολογήσουμε ως δίκαιο το αποτέλεσμα της δίκης».

Περισσότερα σε Ειδήσεις