Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται και σήμερα η μάχη αναστολών

Θα εξεταστούν μάρτυρες των καταδικασθέντων για την στήριξη των αναστολών στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Από τις 10.30 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των αιτημάτων των καταδικασθέντων για αναστολή των ποινών που τους έχουν επιβληθεί.

Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή την Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.

Η χθεσινή διαδικασία εξαντλήθηκε κυρίως στις αιτήσεις ανασταλτικού χαρακτήρα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που καταδικάστηκαν και για επιπλέον πράξεις και μερικούς πρώην βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Από τους κατηγορούμενους, ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ανέφερε χθες πως ο πελάτης του δεν θα αιτηθεί αναστολή της ποινής του. Υπενθυμίζουμε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει καταδικαστεί σε ισόβια και 13 χρόνια φυλάκιση.

Χθες για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, από τους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος .

Η υπεράσπιση με την εξέταση μαρτύρων και την νομική επιχειρηματολογία προσπαθεί να ισχυροποιήσει τα αιτήματα των κατηγορουμένων, θέτοντας θέματα που αφορούν τόσο την προσωπικότητα κάθε αιτούντα ώστε να αποδείξει πως δεν είναι επικίνδυνος κ.α, όσο και της βλάβης που θα επέλθει από την κράτηση .

Έτσι η «επιχειρηματολογία» που ξεδιπλώνεται στο δικαστήριο περιέχει την παράθεση λεπτομερών οικονομικών στοιχείων , σωρεία πληροφοριών για την οικογενειακή κατάσταση καθενός καθώς και άλλων που αφορούν ζητήματα υγείας .

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότεροι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά θα δοθεί ο λόγος στην Εισαγγελέα για την πρόταση της.

Εφόσον η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου υποβάλει εισήγηση σήμερα και δεν ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί , θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης.

Με την ολοκλήρωσή τους το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί και να μελετήσει εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση ώστε να κρίνει για ποιους συντρέχει σοβαρός λόγος για την χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις