Δύο συλλήψεις για παράνομο νυχτερινό κυνήγι από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες

Δύο συλλήψεις για παράνομο νυχτερινό κυνήγι λαγού στον Ομαλό Βιάννου και τη Λάπαθο

Οι αρχές για την προστασία της άγριας πανίδας των κυνηγών φαίνεται πως δεν... έφτασαν ποτέ στα αυτιά των δύο συλληφθέντων για παράνομο νυχτερινό κυνήγι λαγού. Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και στην κατάσχεση 10 παράνομα θηρευμένων λαγών στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και της Ιεράπετρας.

Όπως ενημερώνει η Α' Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου, το Σάββατο 17/10 στην περιοχή του Ομαλού Βιάννου και τη Λάπαθο, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Βιάννου και Καστελλίου Πεδιάδας σε συνεργασία με τους Θηροφύλακες  των Κυνηγετικών Συλλόγων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας.

Στην νυχτερινή περιπολία επίσης συνέδραμαν Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Π.Ε Χανίων και η ασκούμενη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου.

Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 01:30 π.μ. περίπου, όταν εντοπίστηκε αγροτικό όχημα να κινείται στον ομαλό Βιάννου, και να γίνεται ανίχνευση της περιοχής με προβολέα. Οι θηροφύλακες προσέγγισαν το όχημα και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά ο οδηγός του οχήματος, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Υπήρξε καταδίωξη και σε κάποιο σημείο, βγήκε ο συνοδηγός και πήδηξαν από την καρότσα 2 άτομα, που κρατούσαν ένα κυνηγετικό όπλο ο ένας και ένα σακίδιο ο άλλος και τράπηκαν σε φυγή.

Τελικά το όχημα διέφυγε, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν να συλλάβουν το ένα από τα 3 άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή.

Ήταν το άτομο που έφερε το σακίδιο, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε έναν πρόσφατα σκοτωμένο λαγό και 12 φυσίγγια. Ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία.

Στη συνέχεια της νύχτας, η ομάδα των θηροφυλάκων συνέχισε την περιπολία και προέβη, στις 04:30 π.μ. περίπου, στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου για παράνομη νυχτερινή θήρα με τα πόδια και φορητό προβολέα στην περιοχή Λάπαθο-Ομαλός.

Ένα ακόμα άτομο τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη κρατώντας το κυνηγετικό όπλο και το φορητό προβολέα. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σακίδιο, εννέα (9) λαγοί σκοτωμένοι και ένας μικρός φακός. Ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στη Δ/νση Δασών Λασιθίου όπου παραδόθηκαν και τα κατασχεθέντα και σχηματίστηκε δικογραφία

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις