Eορτάσθηκε η 76η επέτειος από την απελευθέρωση της Λαμίας - Επίτιμος δημότης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η τελετή τελέστηκε παρουσία ατόμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λαμίας, Άγιο Λουκά, αλλά και της απελευθέρωσης της πόλης.

O Δήμαρχος, Θύμιος Καραΐσκος επέλεξε την σημερινή μέρα και αναγόρευσε τον Μακαριωτάτο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, σε επίτιμο δημότη της πόλης της Λαμίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό μέρος ξενοδοχείου, δίπλα στον Γοργοπόταμο με την παρουσία ατόμων όπως του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, του Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεώργιου και πλήθος επισήμων, όπως ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών Φορέων.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

Στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης έναντι του ΚΕΥΠ, τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο, η δέηση για τους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδος, ενώ στο τέλος ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις