Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός: Απέστειλε εξώδικο στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Συνεχίζει να προκαλεί ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός.

Ειδικότερα, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής απέστειλε εξώδικο δια του συνηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, καταθέτει αγωγές αποζημίωσης ύψους 100.000 ευρώ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites της χώρας, ενώ προσφεύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η προκλητική και αμετανόητη ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Θα αποκαλύψω στον ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, το βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στη δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως "εγκληματικής οργάνωσης"».

Η εξώδικη επιστολή του προς την κ. Σακελλαροπούλου

«Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι "υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο" και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.

(...) Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. (...) Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψήφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε».

Περισσότερα σε Ειδήσεις