Κορονοϊός: Κλειστό Γυμνάσιο στο Βόλο - Κρούσμα σε οικογενειακό περιβάλλον καθηγητή

Κλειστό Γυμνάσιο στο Βόλο για απολύμανση 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, έπειτα από γνωστοποίηση ύπαρξης θετικού κρούσματος στο στενό οικογενειακό περιβάλλον ενός καθηγητή του σχολείου. Η απολύμανση διεξάγεται μετά από αίτημα γονέων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σταχτέα Χαράλαμπο μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο καθηγητής ενημερώθηκε για το κρούσμα στο περιβάλλον του και μίλησε με τον Ε.Ο.Δ.Υ. , τηρώντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά μέτρα αυτοπροστασίας. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα από το τεστ του, ο καθηγητής θα παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα, αφού πρόκειται για στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σήμερα το πρωί οι γονείς μαθητών μόλις έμαθαν για το περιστατικό ζήτησαν από τον Διευθυντή του σχολείου να απολυμανθεί το κτίριο, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου θα γίνει απολύμανση και σήμερα το σχολείο δεν θα λειτουργήσει.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως ο εν λόγω καθηγητής διδάσκει και σε άλλα σχολεία της πόλης, στα οποία σήμερα το μάθημα διεξήχθη κανονικά, αφού δεν προβλέπονται απολυμάνσεις αν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολικό χώρο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις