Σε «ελεύθερη πτώση» η θερμοκρασία - Έπεσε χαλάζι στην Κρήτη

Σε «ελεύθερη πτώση» η θερμοκρασία - Άστατος ο καιρός στην Κρήτη 

Οι εντάσεις των βοριάδων στο Αιγαίο κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης θα φτάνουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, προειδοποιεί το meteo.gr, ο καιρός στο Νότιο Αιγαίο αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία στην Κρήτη αναμένεται να επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, δίνοντας πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, κατά το τριήμερο από την Τρίτη έως την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Καταιγίδες και χαλάζι σε Χανιά και Ηράκλειο

Από την Κρήτη ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα μας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις να σημειώνονται στο Ηράκλειο και τα Χανιά από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στα Χανιά σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση ενώ γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα αλλεπάλληλοι κεραυνοί μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα στο Ηράκλειο.

Περισσότερο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Το meteo επισημαίνει ότι στην Κρήτη, οπως και την χθεσινή νύχτα, θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής - ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα - ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της «ψυχρής λίμνης» με το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και την τοπογραφία του νησιού. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 22/10.

Περισσότερα σε Ειδήσεις