Διεκόπη λόγω κορονοϊού η δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Συγκέντρωση στο Εφετείο - Διεκόπη η δίκη για 6 και 11 Νοεμβρίου

Διακοπεί για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο αφού κλήρωσε ενόρκους διέκοψε τη συνεδρίασή του λόγω προβλημάτων υγείας που επικαλέστηκε ένας εκ των δικηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη (αναφέρθηκε ότι έχει συμπτώματα κορονοϊού).

Μάλιστα, οι επόμενες συνεδριάσεις ορίστηκαν για 6 και 11 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ακροατήριο θα είναι περιορισμένο λόγω covid-19 και ότι μόλις πέντε δημοσιογράφοι θα βρίσκονται στην αίθουσα.

Υπενθυμίζευαι ότι τόσο οι δύο πολίτες, ο κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο Γλάσδωνος είναι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ο θάνατος του 33χρονου είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη λόγω της σκληρότητας των χτυπημάτων που δέχθηκε ο ακτιβιστής από τους κατηγορούμενους. Το υλικό που καταγράφηκε και μεταδόθηκε στα ΜΜΕ με τον 33χρονο να δέχεται σφοδρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους και τελικά να ξεψυχά ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες είχε προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε από την Πολιτική Αγωγή της υπόθεσης «θάνατος σε δημόσια θέα».

Συγκέντρωση στο Εφετείο

Συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πραγματοποίησαν ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς, με αφορμή την έναρξη της δίκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Καταδίκη στους δολοφόνους του Zak/Zackie», οι συγκεντρωμένοι ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του.

Περισσότερα σε Ειδήσεις